Mina elever.

Elevpresentation 1, Madeleine Ravald.
Madde rider för mig på Vigelsjö ridskola i dressyrspecial-grupp.

Elettra är en motiverande och lättförstådd instruktör, som förklarar på ett tydligt sätt. Med hennes lugna röst blir man avslappnad och följsam som ryttare, som även smittar av sig till hästen. Hon har en rödtråd genom lektionerna, med fokus att hitta sin egna balans samt hästens. Jag tycker att Elettra ger bra feedback både under och efter lektionen, samt tips om övningar man kan göra hemma utan häst.

För mig har Elettras lektioner hjälpt mig att hitta en bra position i sadeln, fått en bra svikt och jag litar mer på mig själv som ryttare. Jag har stärkt upp min svaga sida, med hjälp av hennes övningar. Vågar nu utmana mig själv i olika situationer pga. att jag själv blivit mycket tryggare i min ridning tack vare Elettras lugn och hennes kloka ord. Tillsammans med henne har jag kommit långt i min ridning på kort tid.


Elevpresentation 2, Helena Norrby.
Helena är verksamhetsansvarig på Lösa Tyglar, Lövslätten.

Det blir alltid helger med många skratt, mycket värme och många lärdomar. När Elettra i farten har vi aldrig tråkigt här på gården, och vi får oss massor med nyttigheter till livs som vi tar med oss rakt in i vardagen - när vi går, står, borstar tänderna och framför allt när vi sitter på våra hästar.

Som verksamhetsansvarig på Lösa Tyglar är det mitt jobb att se till att mina hästar mår så bra som möjligt, och att de kan prestera väl och tycker våra ridpass är roliga. Det är min skyldighet att ge dem det. För att göra det möjligt måste jag, som rider till alla hästar på gården, själv vara i balans, arbeta avslappnat och på ett positivt sätt. Annars orkar vare sig min egen eller hästarnas kroppar våra träningar.
Inte minst viktigt är det att mina elever förstår vikten av att sitta korrekt, att hitta harmonin i deras egna kroppar och att hitta ett kravlöst fokus i sin ridning. Först då kan våra hästar briljera och dansa under sina ryttare.

Tack vare våra kurser med Elettra Sonedotter, har vi kommit en bra bit till på vägen mot harmoniska hästar och balanserad ridning här på Lövslätten. Med sitt pedagogiska språk, sitt mjuka förhållningssätt och sin individuella anpassning på vartenda ridpass utvecklas vi stadigt i ridkonsten.


Elevpresentation 3, Linnea Nyström.
Linnea rider för mig privat på sin medryttarhäst.

Jag började träna för Elettra för snart 1,5 år sedan. Under den tiden har mitt fokus på hästryggen och min känsla förbättrats massor. Jag gillar Elettras sätt att lära ut och hantera hästen eftersom det görs utifrån vad just den hästen jag sitter på behöver och är redo för. Alltid med respekt för hästen och med fokus på att avsluta när det känns bra så både ryttare och häst lämnar träningen med en positiv känsla. Jag har ökat min stadighet i bål och säte, och jag har fått verktyg för hur jag ska bryta att jag spänner mig.

Tack vare Elettras träningar har jag även lärt mig att känna in hästen och anpassa hjälpgivningen efter hur hästen rör sig och var den sätter fötterna, något som hjälper enormt mycket då jag tränar och tävlar i dressyr. Jag tycker dessutom att jag blivit mycket tryggare på hästryggen, jag har en säkerhet i min egen ridning som jag inte hade innan, eftersom nu vet jag hur jag ska andas, var jag fäster blicken och vilken känsla jag ska ha i kroppen.

Elettras träningar har absolut tagit mig framåt i min ridning, och jag ser fram emot fortsättningen!


Elevpresentation 4, Hedvig Ahlsten.
Hedvig är min kollega, samarbetspartner och elev.

Elettra har stor och bred kunskap både om hästens och människans rörelsemekanik och inlärning, och ett bra pedagogiskt sätt att förmedla sitt vetande. Hon har ett enormt öga för vad just jag som ryttare behöver vägledning i och kan med enkla medel lotsa mig till en mer fördelaktig sits där jag nyttjar mig bättre och där med underlättar för hästen och får en mycket bättre inverkan på den. Hennes ödmjuka sätt både mot häst och ryttare gör att inlärningen både går fort och är rolig.


Elevpresentation 5, Therese Gustafsson.
Therese rider för mig i ridgrupp på Häståkeriet.

Jag är nu inne på min andra termin med Elettra som ridskolelärare och hon har lärt mig att få en helt annan syn på ridning och hur man kommunicerar med hästar med hjälp av sin egen kropp. Det är helt fantastiskt vilka resultat man får genom centrerad ridning och jag känner att jag utvecklas som ryttare hela tiden med hennes instruktioner. Det känns som början på ett nytt kapitel med hästar och det är en spännande resa.


Elevpresentation 6, Malena Rembe
Malena rider för mig i ridgrupp på Häståkeriet.

Jag har ridit för Elettra i ett halvår och det känns som om jag är i början på en resa, ett nytt sätt att rida, ett nytt förhållningssätt till hästar och till mig själv med dem. Elettra ger lugnt små små signaler som tydligt förklarar hur jag kan finna min balans vilket hjälper hästen finna sin, hur jag kan rida tydligt men aldrig tvingande, hur min andning påverkar hästens gång.

Elettra blandar teori med praktik, uppsuttet med avsuttet med total självklarhet. Hon skapar lugn och fokus i ridgrupperna och samtidigt får alla individuellt stöd och en hel del glada skratt. Hon har gett mig total ridglädje och utmaning igen efter en hel massa år på hästryggen. Jag hoppas fler kan få del av Elettras kunskap, erfarenhet och varma personlighet.
 


Elevpresentation 7, Sophia Telenius

”När jag började rida för Elettra hösten 2020 var det som att jag lärde mig att rida, trots att jag ridit under mer än tio år i olika perioder.

Att rida för att Elettra är inte bara att sitta upp på en häst, göra en lektion och gå därifrån. På Elettras lektioner får man lära sig att bli ett med hästen. Man lär sig att bli ett team med hästen, att rida tillsammans med hästen. Elettras lektioner är fyllda med glädje, värme och utmaningar.

Elettra har ett otroligt fint sätt att se både djuren och sina elever. De åren jag haft Elettra som instruktör har jag utvecklats både i min ridning men också mycket mentalt.
Förut tyckte jag det var så otroligt läskigt att hoppa men med Elettra gör jag det, kanske inte med höga glädjetjut men jag är inte rädd, jag känner mig helt trygg att Elettra ser mina förmågor och vad jag är kapabel till.

Oavsett om du är nybörjare, rutinerad, hästrädd eller bara en nyfiken prick kommer du uppskatta en lektion med Elettra, oavsett om det är på häst eller avsuttet.

Jag började rida för Elettra på Häståkeriet på djurgården i centrala Stockholm och när Elettra slutade undervisa där följde jag med henne till Norrtälje Ridklubb, att åka tur och retur två timmar i veckan för att rida för en specifik ridinstruktör säger rätt mycket.”